Logo CTFS

Bine ati venit - Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale

Contact

Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale
Adresa: Str. C-tin Daicoviciu, nr. 15, Sala EM3, Cluj Napoca

Telefon: 0264 202 324; 0264 202 529
Email: fonduri.comunitare@staff.utcluj.ro

Calendarul apelurilor care vor fi finantate din granturi SEE și norvegiene in perioada august - decembrie 2019

Joi, 25 iulie 2019, a fost publicat pe site-ul oficial privind Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene pentru perioada 2014-2020 Calendarul apelurilor care vor fi lansate în România în perioada august- decembrie 2019.

 

Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din Estul și Sudul Europei și statele baltice.

 

Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă.

 

Fondurile sunt distribuite pe programe de finanțare, încadrate în sectoarele prioritare specifice și domeniile, obiectivele  și rezultatele așteptate stabilite cu fiecare stat beneficiar în parte.

 

În România, conform calendarului, în luna august este preconizată lansarea a două apeluri de proiecte ce vizează dezvoltarea locală. Pentru luna septembrie se pregătește lansarea a 3 noi apeluri de proiecte destinate cercetării, dezvoltării afacerilor și energiei,  iar în noiembrie vor fi lansate 5 apeluri din cadrul educației. Pentru luna decembrie sunt preconizate 6 apeluri de proiecte din ariile cultură, energie și sănătate.

 

Calendarul apelurilor pentru lunile august - decembrie 2019 care vor fi lansate te în România poate fi descărcat aici.

 

Sursa: www.eeagrants.ro


© Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale - UTCN
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus