Logo CTFS

Bine ati venit - Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale

COMUNICAT DE PRESA PRIVIND DEMARAREA PROIECTULUI: ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea si echiparea infrastructurii educationale universitare – reabilitare si recompartimentare atelier scoala”, cod MySMIS: 122518

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a semnat în luna septembrie 2020 contractul de finanțare pentru proiectul cu titlul ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale universitare – reabilitare și recompartimentare atelier școală”, cod MySMIS: 122518. 

 

Imobilul vizat de investiție, este situat în Cluj – Napoca pe Str. Calea Dorobanților, nr. 71-73 și va fi reabilitat în cadrul proiectului câștigat de universitate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale. 

 

Contractul de finanțare încheiat între Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Organismul Intermediar Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost semnat miercuri, 9 septembrie 2020, de către Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Ion Ștefan, de către Directorul General Interimar Organismului Intermediar Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest, Livia Sanda Cătană și de către Rectorul Universității Tehnice din Cluj–Napoca, Prof. dr. ing. Vasile Țopa.

 

Autoritatea de Management este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) iar Organismul Intermediar, Organismul Intermediar Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest. Valoarea totală a proiectului este de 18.136.397,52 lei.

Valoarea finanțării nerambursabile: 17.090.121,83 lei, din care:

-              Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 14.823.064,87 lei

-              Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 2.267.056,96 lei

Data de începede a proiectulu este 01.11.2017.

Implementarea proiectului se va finaliza în 31.08.2022.

Perioada de implementare a Proiectului este de 58 luni.

Durata Contractului de frinanţare este din 09.09.2020 până în 31.08.2022

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale universitare – reabilitarea și recompartimentarea imobilului situat pe Str. Calea Dorobanților, nr. 71-73, Cluj – Napoca. Astfel, se urmărește creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în strânsă relație cu piața forței de munca și cu sectoarele economice competitive, la nivelul Regiunii Nord-Vest, prin reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale universitare a imobilului situat pe  Str. Calea Dorobanților, nr. 71-73, Cluj - Napoca.

 

Prin obiectivul general, obiectivele specifice, activitățile propuse și rezultatele așteptate, proiectul este în concordanță și contribuie la realizarea Obiectivul specific 10.3 “Creșterea relevanței  învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive”, din cadrul Priorității de investiții 10.1 Investițiile în educație, și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, din cadrul Axei prioritare 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

 

 

Obiectivele specifice ale proiectului:

 

a) Susținerea reabilitării, modernizării, extinderii și echipării infrastructurii educaționale universitare a imobilului situat pe Str. Calea Dorobanților, nr. 71-73, Cluj - Napoca, prin activități realizate înaintea depunerii cererii de finanțare, pentru contractarea și implementarea serviciilor de proiectare și a serviciilor de consultanta privind realizarea și managementul proiectului;

 

b) Susținerea reabilitării, modernizării, extinderii și echipării infrastructurii educaționale universitare a obiectivului de investiție, prin activități realizate după depunerea cererii de finanțare, realizare a managementului, inclusiv raportarea de proiect, depunerea cererii de rambursare finală, implementarea și monitorizarea planului de achiziții, precum și implementarea serviciilor de audit proiect;

 

c) Creșterea numărului de obiective aferente infrastructurii din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat reabilitate, modernizare, extinse și echipate, prin activități de implementare a proiectului, precum realizarea proiectului tehnic și a documentațiilor aferente obținerii avizelor finale, realizarea lucrărilor de construcție, inclusiv dotări și prestarea serviciilor de asistenta tehnică și dirigenție de șantier;

 

d) Creșterea gradului de informare și publicitate a proiectului, prin activități specifice de informare și publicitate a proiectului și activități specifice de promovare a obiectivului de investiție, asigurând creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

 

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca cuprinde douăsprezece facultăți repartizate în cele două centre universitare, Cluj-Napoca și Baia Mare, la care se adaugă extensiile în localitățile Alba Iulia, Bistrița, Satu Mare și Zalău. Toate acestea conferă Universității Tehnice din Cluj-Napoca o puternică dimensiune regională, ceea ce o personalizează și diferențiază în mod esențial față de alte universități din țară.      

 

În acest context, universitatea a găsit oportună atragerea de fonduri nerambursabile pentru ca modernizarea imobilului unde își vor susține activitatea peste 500 de studenți, în 4 amfiteatre, 2 săli de semănării și 10 laboratoare.

 

 

 

 

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.mfe.gov.ro și www.inforegio.ro, www.facebook.com/inforegio.ro .


© Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale - UTCN
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus