Logo CTFS

Bine ati venit - Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale

INTERREG EUROPE - Cel de al 4 -lea apel se va lansa in perioada 7 mai - 22 iunie 2018

Secretariatul Comun al Programului INTERREG EUROPE a publicat rezultatele celui de-al 3-lea Apel de proiecte desfasurat in perioada 1 martie – 30 iunie 2017. Mai multe detalii pot fi consultate accesand site-ul programului. De asemenea, toti liderii de proiect vor primi in perioada urmatoare o scrisoare oficiala de notificare, impreuna cu evaluarea calitativa completa a proiectelor depuse.

 

Cel de-al 4-lea Apel de proiecte va fi lansat in perioada 7 mai – 22 iunie 2018. Principalele modificari avute in vedere pentru acest ultim apel sunt:

• Reducerea fazei 2 a proiectelor la 1 an , datorită faptului ca toate proiectele trebuie finalizate in 2023, iar obiectivul IE este influențarea programelor din perioada de programare 2014-2020;

• Îmbunătățirea acoperirii geografice prin introducerea obligativității de a avea cel puțin cate un partener provenind din 3 dn cele 4 zone ale Europei (statele partenere fiind împărțite in zonele Nord, Sud, Est si Vest);

• Introducerea flexibilității cu privire la anumite criterii de eligibilitate - în cazul în care o singură eroare se comite în cazul criteriului 5 (corectitudinea scrisorilor de sprijin), proiectele sunt declarate eligibile. În cazul aprobării, corectarea greșelii ar deveni o condiție pentru aprobarea finală;

• Înlăturarea mențiunii privind valoarea contribuției naționale în declarația partenerului - va reduce numărul de greșeli și va permite evitarea unor discuții privind diferențele dintre sumele din formularele de aplicație și din declarațiile partenerilor.

• Pentru a simplifica în continuare gestionarea proiectelor, va fi acordată partenerilor o sumă forfetară pentru activitățile desfășurate în etapa 2. Suma forfetară este determinată în funcție de numărul de instrumente de politică monitorizate în faza 2.

În jurul datelor de 18 aprilie si 9/15 mai vor fi organizate evenimente de tip Info Day la Bucuresti pentru pregatirea acestui apel.

Pentru mai multe detalii, se pot consulata site-ul programului INTERREG EUROPE si site-ul MDRAP.

 

Programul INTERREG EUROPE urmărește îmbunătățirea punerii în aplicare a politicilor și programelor de dezvoltare regională, în principal a celor care urmăresc investițiile pentru creștere economică și a locurilor de muncă și, după caz, a celor de cooperare teritorială europeană, prin promovarea schimbului de experiență și a învățării de noi politici de către actorii de interes regional.

Programul are un buget de 359 de milioane de euro, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), pentru perioada 2014-2020, din care:

  • 322.4 milioane de euro pentru proiecte de cooperare interregională implementate de partenerii din UE. Partenerii din Norvegia și Elveția vor fi cofinanțați din fonduri naționale de țările respective
  • 15.3 milioane de euro pentru platforme de învățare de politici publice
  • 21,3 milioane de euro pentru asistența tehnică a programului - configurare, implementare, monitorizare etc.

 

Sursa: MDRAP, www.mdrap.ro


© Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale - UTCN
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus