Logo CTFS

Bine ati venit - Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale

Contact

Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale
Adresa: Str. C-tin Daicoviciu, nr. 15, Sala EM3, Cluj Napoca

Telefon: 0264 202 324; 0264 202 529
Email: fonduri.comunitare@staff.utcluj.ro

PCIDIF: A fost aprobat de CE Programul Crestere Inteligenta, Digitalizare si Instrumente Financiare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat joi, 29 decembrie 2022, faptul că Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021–2027 a primit aprobarea oficială din partea Comisiei Europene.

 

Programul urmărește creșterea locurilor de muncă pentru cercetare, crearea unui mediu atractiv pentru tinerii cercetători, creșterea abilităților acestora pentru transferul de cunoștințe dobândite către piață și, totodată, transferul tehnologic. Mediul de afaceri va fi sprijinit pentru introducerea inovării și pentru formarea personalului. Intervențiile vor stimula organizațiile de cercetare și întreprinderile pentru o mai bună poziționare pe lanțul valoric al inovării, fiind create astfel premisele unui ecosistem în care este facilitată corelarea în termeni reali între nevoie și oferta, cu utilizarea infrastructurilor existente.

 

Printre proiectele pe care le va aduce PCDIF se numără investiții pentru zona de robotică, automatizări industriale și IT, investiții în soluţii tehnologice de furnizare a energiei pe baza de hidrogen, investiții pentru utilizarea mai eficientă a resurselor de uraniu și investiții în tehnologiile viitorului (nanotehnologii, microelectronică, fotonică, materiale și tehnologii de fabricație avansate). 

 

 

PCIDIF beneficiază de o alocare totală de  2.201.488.236 euro, iar sprijinul financiar este direcționat către nevoile de dezvoltare din următoarele domenii:

- cercetare, dezvoltare și inovare în domeniile de specializare inteligentă identificate la nivel național prin mecanismul de descoperire antreprenorială în contextul Strategiei Naționale de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă (1.179.153.791 euro);

- mediu de afaceri, respectiv IMM-uri, inclusiv pentru digitalizare prin Centrele de Inovare Digitală (275.162.680 euro);

- digitalizare în beneficiul cetățenilor și mediului de afaceri (747.171.765 euro).

 

Sursa: MIPE


© Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale - UTCN
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus