Logo CTFS

Programul Interreg Europa

Programul Interreg Europa 2014-2020 susține agenda politică a Uniunii Europene numite Strategia Europa 2020 și promovează acțiuni menite să transforme teritoriul european într-un spațiu cu un grad sporit de inovare, sustenabilitate și incluziune.  
Arie eligibilă:

  • întreg teritoriul UE (28 de state membre);
  • 2 state partenere cu statul special: Norvegia și Elveția.

 

Documente program:

 

Programul Interreg Europa 2014-2020

 

 

 

 

Noutăți:

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), in calitate de Autoritate Nationala si Punct National de Contact, a anuntat lansarea celui de-al treilea apel de propuneri de proiecte in cadrul Programului INTERREG EUROPE 2014-2020.

Apelul va fi deschis in perioada 1 martie - 30 iunie 2017 si reprezinta o oportunitate pentru redepunerea versiunilor imbunatatite ale proiectelor respinse in rundele anterioare.

Dupa finalizarea primelor doua apeluri de propuneri de proiecte, bugetul FEDR disponibil pentru acest apel se ridica la aproximativ 145 milioane euro. In cadrul apelului sunt asteptate proiecte care contribuie la toate cele 4 axe prioritare ale Programului:

• Axa prioritara 1: Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare;

• Axa prioritara 2: Competitivitatea intreprinderilor mici si mijlocii;

• Axa prioritara 3: Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon in toate sectoarele;

• Axa prioritara 4: Mediu si utilizarea eficienta a resurselor. 

Co-finantarea proiectelor: 85% din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) pentru institutiile publice si organismele de drept public din cele 28 de state membre ale UE, 75% pentru organismele private non-profit din cele 28 de state membre UE, 50% finantare norvegiana pentru organismele publice de drept public si organismele private non-profit din Norvegia, finantare elvetiana - partenerii din Elvetia sunt invitati sa contacteze punctul national elvetian de contact Interreg pentru informatii privind oportunitatile de finantare din Elvetia.

Programul este activ in 30 de tari: cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, Elvetia si Norvegia.

Parteneri eligibili: autoritati publice - nationale, regionale sau locale, organisme de drept public, organisme private non-profit, organizatii specializate in politici publice etc.

 

Informatii suplimentare despre program se pot obtine accesand atat site-ul programului http://www.interregeurope.eu/projects/apply-for-funding/, cat si pe cel al MDRAPFE: http://www.mdrap.ro/dezvoltare-regionala/-4970/-7572/-3506.

 

Sursa: http://www.mdrap.ro/dezvoltare-regionala/-4970/-7572/-3506.

 

© Compartimentul Tehnic pentru Fonduri Structurale - UTCN
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus
" "